Till 8 pizzor
25 g jäst
2 dl ljummet vatten
2 tsk olivolja
1 tsk honung
1 tsk salt
4 1/2 dl vetemjöl
Dillkräm
1/2 dl finhackad schalottenlök
1 tsk pressad citron
2 dl crème fraiche
2 msk hackad dill
1 krm salt
1/2 krm malen vitpeppar
topping
1 liten rödlök
tunna skivor kallrökt lax (jag tog gravad för jag tycker att det är godare)
gräslök
1. Finfördela jästen i en bunke. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olja, honung, salt, mjöl, men spara ca 1/2 dl till utbakningen. Arbeta degen ca 5 min.
2. Ta upp degen på bordet och knåda några minuter. Låt jäsa i skålen ca 30 min.
3. Dela degen i 8 bitar och platta till dem. Låt jäsa på plåtar i ca 15-20 min.
4. Sätt ugnen på 250 grader. Kavla ut degen till pizzor. Grädda ca 5-7 min. Låt svalna.
5. Blanda ingredienserna till dillcremen.
6. Bre cremen på pizzorna och lägg på lökringar, lax och gräslök.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar