Ja, alla mina förhoppningar infriades. Vi har haft en helt fantastisk söndagsmiddag och jag känner mig helt däst.
Jag glömde skriva att det skulle vara 2 msk krossade enbär och 1 tsk torkad timjan i marinaden också. När köttet var färdigmarinerat skulle man plocka upp köttbitarna och fräsa dem runt om i olja i en gryta. Sedan tillsatte jag hela marinaden med grönsaker och allt samt 1/2 dl viltfond. Sedan fick det koka i ca 1 1/2 timme. Sedan fräste jag kantareller(enl. receptet 300g) i smör och la i grytan tillsammans med 50 g smulad ädelost, 3 dl vispgrädde, 1 msk soya samt i msk svartvinbärsgelé. Sist redde jag av grytan med maizena och saltade och pepprade. Vi åt kokt potatis till. Helt fantastiskt om jag får säga det själv.
Till efterrätt blev det min favoritäppelpaj. Recept från en gammal Allt om mat:
5 äpplen
1 tsk kanel
100 g smör
2 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1/tsk salt
1 uppvispat ägg
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och kärna ur äpplena och skär i tunna klyftor. Smörj en pajform och lägg i äppelklyftorna. Strö över kanel.
2. Smält smöret och låt svalna. Blanda alla torra ingredieser. Rör sedan ner det smälta smöret och ägget. Bre degen över äppelskivorna. Platta till degen. Pudra degen med lite kanel före gräddning. Grädda i 40 min i nedre delen av ugnen. Servera med vaniljsås eller glass.
Pajen blir liksom knäckig och jättegod. Tänkte ta med resterna till jobbet imorgon!
Tyvärr blir det inga bilder på ett tag då min sambo har lyckats glömma kameran på flyget..
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar