måndag 5 oktober 2009

Kyckling i vinsås

Gjorde en enkel men god rätt till middag idag. Jag stekte tre kycklingfiléer i olja. Saltade och pepprade. Sedan skivade jag dem och la dem i en ugnsfast form. I en kastrull blandade jag 9 msk vitt matlagningsvin, 1,5 dl matlagningsgrädde, 1,5 dl hönsbuljong och 6 tsk vetemjöl. Detta kokades upp och sedan blandade jag i hackad basilika och hällde såsen över kycklingen. På med riven parmesan och gratinera i ugnen i 10 min i 225 grader. Servera med sallad och ris!

Som om inte det skulle vara nog så står jag nu och steker köttbullar! Vi är borta imorgon och svärmor ska vara barnvakt. Då är det lika bra att ha maten klar när hon kommer. Till vardags lagar jag köttbullar på nötfärs. Jag brukar aldrig ha ägg eller ströbröd i utan jag tar alltid mjölk och potatismjöl. Sedan i med riven lök, vitlök, svartpeppar, salt och grillkrydda. Till jul brukar jag ha i grädde istället för mjölk, lite spiskummin och persilja. Och så använder jag blandfärs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar