
Idag har jag och mina små busungar haft en heldag på Skansen. Vi var trötta när vi kom hem, men vi firade att det var fredag genom att prova ett nytt recept. Jag tror att det är från någon gammal buffétidning(som man får om man är ICA-kund), men jag är osäker. För en tid sedan gick jag igenom alla hundratals mattidningar jag hade liggande och klippte ut alla recept som jag gillade. Dessa samlade jag sedan i två böcker. En med förrätter, smårätter och huvudrätter och en med efterrätter och bak. Detta recept är ett av de utklippen. Det blev väldigt gott! Absolut en bjudrätt!
Här kommer det:
Hacka och fräs 1 gul lök och tre vitlöksklyftor. Tillsätt 2 msk hummerfond och 3 dl grädde. Låt koka 5 min. Häll i 300 g skalade räkor, salt, peppar och 2 msk riven pepparrot. Strö i ca 2 msk hackad persilja. Lägg upp kokad tagliatelle och sås i djupa pastatallrikar och toppa med svart stanbitsrom. (Det skulle vara lite gräslök på också, men det hoppade jag)
jag skriver fron italien,jag leser gerna dina recept,fortsett..
SvaraRadera