måndag 29 juni 2009

Trerätters på altanen

I lördags blev det trerätters på altanen. Förätten var en som jag har gjort många gånger och som är väldigt god. Den känns lyxig men är väldigt enkel att göra:

Ta ut rundlar ur rostebröd med tex ett glas. Stek dessa i smör tills de är bruna och fina. Lägg upp dem på tallrikar och lägg på kräftstjärtar. Blanda creme fraiche med dill och lägg ovanpå kräftorna. Toppa det hela med löjrom.



Till huvudrätt lagade jag en rätt som jag aldrig provat förut, men som också var väldigt enkel att laga och blev god. Receptet är hämtat ur en receptsamling som tidningen Allt om Mat har gett ut.
Jag tog två kycklingfiléer som jag skar upp och fyllde med haloumiost och basilika. Sedan snurrade jag lufttorkad skinka runt och tillagade den i ca 25 min i 225 grader i ugnen. Till blev det bulgur med squash och salladslök, som jag stekte lite lätt innan jag blandade det. Såsen till är Ajvar relish, ca 1 dl som jag blandade med 2 dl cremefraich och två pressade vitlöksklyftor.






Eftersom jag inte tycker att det är riktigt lika roligt att laga efterrätter blev det färdig glass med min favoritnöt, macadamia till efterrätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar