Buljong med nudlar, kyckling och salladslök 4 pers
4 cm färsk ingefära
2 liter vatten
2 hönsbuljongtärningar
400 g morötter
200g äggnudlar
3 msk japansk soja
4 kycklingfiléer
rapsolja
salt
svartpeppar
1 knippe salladslök
Skala och finriv ingefäran. Koka upp vattnet tillsammans med ingefäran och buljongen.
Skala och skär morötterna.
Koka morötterna och nudlarna i buljongen. Smaka av med sojan.
Stek kycklingen tills den är genomstekt. (Jag steker den alltid en stund på spisen och sedan färdigt i ugnen)
Skär filéerna i strimlor och lägg åt sidan, salta och peppra.
Finstrimla salladslöken och strössla den över soppan precis före servering. Lägg kycklingen på toppen.
(recept från Allt om mat nr4 2011)
Vilken fin blogg du har Anna! Karin har rekommenderat den men jag har just nu lite problem med mat så jag har inte kunnat njuta av den än. Skickar vidare till Magnus som just nu står för vår matplanering! Man kanske kan få göra en beställning på tårta nån gång framöver...;-)
SvaraRadera