onsdag 13 januari 2010

Kyckling- och grönsakswok


Nu börjar jag att blogga igen. Hoppas verkligen att jag ska orka hålla på den här gången. Jag tycker det är kul, men tiden räcker liksom inte till...


Nu efter jul vill vi gärna försöka äta lite sundare. Hela julen har varit en enda lång syndarhelg med ett frosseri utan dess like. Nu har jag så smått börjat komma igång med träningen igen och jag är faktiskt ganska trött på marsipankulor, aldrig sinande chokladkartonger och annat sött. Igår lagade vi en wok, som blev väldigt lyckad. Jag fick ett reklamblad på posten med detta recept och provade:


Rosta 50 g cashewnötter i en torr stekpanna. Ställ åt sidan. Blanda 2 msk annanasjuice, 2 tsk maizena, 2 msk japansk soya och 1,5 dl kycklingbuljong i en liten skål och ställ åt sidan. Skär 4 kycklingfiléer i jämnstora bitar och stek i en wokpanna eller vanlig panna. Ställ åt sidan. Lägg i 175 g broccolibuketer, paprikastrimlor av 1 paprika och salladslök eller purjolök i pannan. Bryn i ca 5 min. Blanda ner kycklingbitarna och såsen. Låt sjuda ca 2 min. Tillsätt nötterna och servera genast tilsammans med ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar