söndag 23 augusti 2009

Smördegspiroger


Jag har varit ensam hemma nästan hela helgen. Det är ju förbaskat tråkigt att laga mat till sig själv, och jag tänkte länge att jag skulle köpa hämtmat. I stället passade jag på att äta något som ingen annan hemma hos oss gillar, men som jag älskar: svamp och gorgonzola. Jag hittade ett recept i min klippkokbok på små piroger med detta innehåll. De blev helt ok, men jag tycker absolut att kantareller är godast smörstekta med lite salt till en macka eller en omelett.



Smördegspirog med svamp 1 pers.

Kavla ut färdig smördeg till 2 kvadrater. Smörstek lite kantareller och finhackad gul lök. salta och peppra. Lägg röran på smördegen, smula över gorgonzola och pensla kanten med lite uppvispat ägg. Vik till trianglar. Pensla hela pirogen med ägg och grädda i ugnen i 200 grader ca 20 minuter. Sallad till såklart!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar