
Igår var det fredag. På fredagar vill jag äta något som går snabbt, men som ändå är lite lyxigt så att det känns som helg. Vi gör ofta kycklingenchiladas. Jag blev bjuden på dem första gången för många år sedan när jag bodde i Jönköping. Receptet är dessutom så enkelt så man kommer ihåg det i huvudet och det underlättar ju när man hungrig, med hemlängtan stressar runt i matbutiken med hundra andra helgsugna fredagsshoppare. Här kommer receptet:
Stek en finhackad lök några minuter i olja. Bena ur en grillad kyckling, skär köttet i småbitar och stek med löken en stund. Tillsätt i burk creme fraiche, 1 tsk sambal oelek. Salta lite. Lägg röran på tortillabröd och rulla ihop. Strö ost över och gratinera i ca 200 grader tills osten smält och blivit lite brun. Gör en sallad till.
Min bild blev inte så bra. Jag tog ut dem för tidigt, osten måste få lite mer färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar